[Valid Atom 1.0] INSPIRASI JIWA KACAU: KISAH MOUSE 4 Gb bersama kengkawannya..

Ahad, 8 November 2009

KISAH MOUSE 4 Gb bersama kengkawannya..








 Haiya!! Manyak gelap lo..tak nampak mana pigi semua olang ..hello!! anybody home...











Bak kata orang bila kita berkecimpung dalam satu-satu bidang, memacam yang akan kita temui baik duka ataupun suka..Sebenarnya ia mengajar kita erti kehidupan , tidak semua yang kita tahu orang tahu, malah  apabila kita mendakwa kita tahu, akan ada orang yang lebih tahu dari kita..
Anda lihat beberapa adegan yang sempat dirakam oleh penyibuk antarabangsa kami perihal karenah beberapa pelanggan yang tidak tahu..tetapi buat-buat tahu..

Karenah 1.

" Bang , beli Mouse 4 gb satu ?..
" Hah!! mana ada mouse camtu dik,!!
" Apalah bang..kate kedai komputer, mouse 4bg pun tak de jual, tutup jerlah kedai ni.."..
" Mouse ade, tapi mana ade gb dik..yang ade jenis USB dengan PS2 ajer..yang mana adik nak ?..
" Tak lah..akak saya pesan, beli mouse 4gb jugak..abang jangan cuba nak tipu saya..!!
" Oklah..kalau adik nak jugak mouse 4gb, kat kedai kami memang tak ade..tapi rasanya kat kedai runcit tu ada..bukan takat 4gb, 10gb pun ada.."









 MOUSE 4gb ??..Fening lee..











Karenah 2.


" Eh..Agak awak jual filem blue ke kat sini.."
" Mana ada bang.."
" Ni kotak ni..mesti ade filem blue dalam dia..tengok gambar dah tahu dah.."





 ATI RADEON GRAFIK KAD..










Ayat maut..


" Komputer anak akak rosak Ram, jadi Ram kat sini berapa sekilo?..

" Komputer saya hilang huruf N kat keyboard, beli huruf N satu ?



" Terang jugak lampu tetikus ni..bleh buat menoreh ni..?


" Kipas Cpu ni kecik la..kalau saya ganti dengan kipas siling ok tak..gerenti komputer laju kan!!!..


" DVD rom ni pasang kat kete pun ok gak ni..awak boleh buat?..



" Dvd rom yang jenis Dual core tak der ker? Leh siap cepat sikit bila Burn atau copy?..

Adegan masa kecederaan..

1.
" Ko.. buat ape tu mat ? Mangkuk A tanya..
" Copy..!! Mat menjawab sambil sibuk menekan keyboard..
" Ko jangan ingat aku bodoh la Mat..walaupun aku ni buta komputer..tapi aku tau la sikit-sikit.".Mangkuk A jawab ..
" Yang ko nak marah ni ape hal..kan aku tengah copy ni " ..Mat pun ade hati juga nak angin satu badan..
" Kopi korok mu..kalau ko buat kopi..mana gelas..mana air..mana gula.." Serta merta Mat menukar bentuk Mangkuk A menjadi pinggan akorok..

2.
" Mak, Amin nak duit sikit la." Rayu Amin dalam telefon jenama semen rumah..
" Aik..kan minggu lepas mak dah kirim?..Tak cukup lagi ker .. Mak Amin jawab sambil terkejut..
" Amin ingat nak tukar windows la mak.. segan la ngan kengkawan Amin, semua guna windows baru dan terkini.. Amin menerangkan..
" Berapa kali dah mak nak pesan kat ko, jangan ikut orang, kita ni bukan orang senang, Mak siang malam cari duit nak cekolahlah ko dengan adik-adik ko..isk..isk..ko tak kesian ke mak ke min,, tak kan kawan tukar windows pun ko nak tukar sama jugak..esok kalau kawan ko tukar pintu emas, ko pun nak pintu emas, kawan ko pindah dok banglo ko pun nak ikut jugak..mati la mak macam ni..pikirlah adik-adik ko sama min..jangan fikir diri ko sendiri sajer .. Mak Amin membebel sambil menangis teresak-esak..
" Hello..Amin..!! Amin..Merajuk pulak budak ni..hellllloooo!! Terdengar suara emaknya takut Amin hilang dalam talian..tetapi sebenarnya Amin terduduk sambil tepuk dahi.. kerana emaknya SALAH FAHAM DA..

3.
" Abah.. nanti pegi pekan, belikan floppy ye.."
" Ko gila ke Ita?.. orang islam mana boleh bela anjing.. Abah ITA berkata...




ADAPTASI DARI INSPIRASI RAWATAN KOMPUTER

0 comments:

Catat Ulasan

IKLAN ..kena wat ape?he.he..

Related Posts with Thumbnails

DAFTAR ADSENCE MUDAH DAN CEPAT

PAYPAL TAWARAN TERBARU..cubak..cubak

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

SENI PERTUKANGAN WAJAH INSPIRASI

Terdapat ralat dalam alat ini

INSPIRASI TEAM

IKLAN..Buat macam biasa ye

INSPIRASI SAMAN MENYAMAN

Terdapat ralat dalam alat ini